Daniel Englund, född 1986, även kallad Sorken.


Uppvuxen på jord- och skogsbruksgård i Edet, Oviken som senare kom att hamna i min ägo 2008. Gick 9 år på Myrvikens skola och sedan 3-årig gymnasieutbildning som fordonsmekaniker på Palmcrantzskolan i Östersund och tog studenten 2005. Har sedan dess jobbat som montör, CNS-operatör och maskinförare fram till hösten 2007 då jag startade egen firma med entreprenad inom jordbruksbranschen samt snöröjning och halkbekämpning.

2010 startades även Karlsson Englund Flis AB tillsammans med en jämnårig där det i största hand flisades åt skogsbolag. Vi arrangerade även Jord- och Skogsmässan som hållits på Fröjdholmen i Oviken. Hösten 2012 blev vi utsedda till Årets Unga Företagare i Berg och Härjedalens kommuner, (hösten 2012) i samma veva överlämnade jag dock min halva i bolaget till min kompanjon. Sommaren 2012 ändrade jag inriktning i mitt företag, från jordbruksentreprenad till entreprenad med traktorgrävare med vilken jag utför mina flesta jobb idag. Under 2012/2013 förvärvade jag två fastigheter varav den ena för uthyrning av bostad och den andra för uthyrning av lager/förråd. Har även lackeringslokal som hyrs ut och verkstad.

Jag är en van maskinförare och ha kört och arbetat med det mesta inom jordbruk, snöröjning, halkbekämpning, grävning, markjobb, hjullastare, verkstad m.m. Jag har B och C-körkort och utbildningar för hjullastare C-2, Arbete på väg, mekaniker, svets, grundläggande 12/24v ellära, m.m.

Jag har alltid haft kunderna i fokus och strävar efter att tillgodose deras önskemål i bästa möjliga mån, att utföra jobbet så att kunderna blir nöjda är för mig en självklarhet.